• Välkommen till din hobbybutik!
Leverans 2-4 arbetsdagar / Handla med Klarna / Stripe

Duncan Antiquing (olja) Black Brown

  • 45 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Leverantör: Duncan

59ml.

Alstret som ska oljas ska vara bra täckmålat, inga vita prickar på keramik, och på betong inga grå prickar. För antikning: applicera oljan tunt med pensel på torr akrylfärg och gnugga ner i fördjupningar och i alla sprickor. Se till att du får oljan överallt, annars blir det fläckar på alstret. Man kan gärna använda olika oljor på alstret, det är bara fantasin som sätter gränser. Torka bort med mjuk trasa. Använd  en pensel där ni vill ha bort mer av oljan som det är svårt att komma åt med trasan. Viktigt att torka av penseln på trasan då denna också har olja på sig. Måla på mindre ytor och torka bort snarast, sedan följ stegvis oljningen tills du är klar.

Man behöver bomullstrasa, gamla urtvättade och ljusa tyger, riv eller klipp i bitar som du vill handskas med. Använd gamla penslar och ha de till antikning/oljning och blanda ej ihop med era andra penslar, för det kan finnas spår kvar av olja i penslarna även när de är tvättade. Inget vatten samtidigt då ni oljar, för då blir det fläckar. Se till att ha torra händer eller handskar på händerna. Oljan torkar ej och är alltid känslig för vatten tills den är borstad, lackad eller bara lackad. Använder ni olika oljor på alster så byt penslar också.

Låt torka i 24 timmar innan du borstar upp den. Jag själv borstar aldrig upp huden, till exempel.

Rengör med vatten och såpa, eller Marseilletvålen som jag rekommenderar. Finns här i butiken.

Tyvärr är denna vara utgående, finns ett begränsat antal, dessvärre kommer ingen ersättning att bli tillgänglig vad vi ser i nuläget.